Ciasto jest odmianą dla klasycznego sernika - dodana masa z budyniu nadaje mu ciekawy i kuszący smak ;)
Przepis na dużą blaszkę.
CIASTO
Składniki:
2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą.
2. Ciastem wyłożyć blaszkę.
BUDYŃ
Składniki:
3 małe budynie czekoladowe z cukrem
1 l mleka
Wykonanie:
1. Budynie ugotować na mleku.
2. Gorący budyń wyłożyć na ciasto.
SER
Składniki:
1/2 kg sera
1/2 szklanki cukru
3 jajka
1/2 kostki margaryny
budyń śmietankowy
Wykonanie:
1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.
2. Dodać ser i proszek budyniowy - dokładnie wymieszać.
3. Gotową masę wylać na gorący budyń.
4. Całość piec przez 40 minut w temperaturze 180 st C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz