czwartek, 10 maja 2012

Ciasto budyniowo - serowe

Ciasto jest odmianą dla klasycznego sernika - dodana masa z budyniu nadaje mu ciekawy i kuszący smak ;)
Przepis na dużą blaszkę.

CIASTO

Składniki:

2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka

Wykonanie:

1. Wszystkie składniki ciasta zagnieść ze sobą.
2. Ciastem wyłożyć blaszkę.

BUDYŃ

Składniki:

3 małe budynie czekoladowe z cukrem
1 l mleka

Wykonanie:

1. Budynie ugotować na mleku.
2. Gorący budyń wyłożyć na ciasto.

SER

Składniki:

1/2 kg sera
1/2 szklanki cukru
3 jajka
1/2 kostki margaryny
budyń śmietankowy

Wykonanie:

1. Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.
2. Dodać ser i proszek budyniowy - dokładnie wymieszać.
3. Gotową masę wylać na gorący budyń.
4. Całość piec przez 40 minut w temperaturze 180 st C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz